Spreken en presenteren - De basis (zaterdag 21 of 28 juni 2014)

 

Staat u wel eens voor een groep mensen, groot of klein, en wordt er dan van u verwacht dat u hen toespreekt of de leiding op het podium neemt? Ontstaan er zweethanden en een onrustig of zenuwslopend gevoel wanneer u een speech moet houden? Weet u maar al te goed waar u iets over gaat vertellen maar klapt u dicht en komt u vervolgens niet meer uit uw woorden? Of gaat het u doorgaans wel goed af maar zoekt u nog naar de fine-tuning of manieren om uw publiek te verassen?...

Dit zijn nog maar enkele voorbeelden van situaties en lastigheden tijdens presentaties voor grote of kleine groepen. Deze workshop zoomt in op de moeilijkheden die u ervaart tijdens een presentatie, speech of aankondiging. Maar gaat vooral ook in op uw sterke eigenschappen en uw persoonlijke talent. In een kleine groep ga ik met u aan de slag rondom de belangrijkste elementen tijdens een (podium)presentatie of speech.

Als professioneel acteur en regisseur weet ik wat er op een podium en voor een publiek gebeurd. Presenteren is anders dan acteren, maar er zijn veel overeenkomsten. Je staat oog in oog met een groot of klein publiek. Er is altijd sprake van een inhoud; een tekst, sheets, script of lezing. De kracht van een goede presentatie zit in eigenheid, controle en interactie. Tijdens deze workshop beleeft u de plezierige kanten en elementen waardoor spanning en onzekerheid verdwijnt en uw boodschap krachtig en overtuigend overkomt.

De belangrijkste elementen die tijdens deze workshop aan bod zullen komen:

• Controle
• Non verbale communicatie
• Interactie
• Stemgebruik
• Improviseren
• Eigenheid

Geschikt voor iedereen die wel eens met spreken en presenteren te maken heeft. Van professionals uit de zakenwereld tot voorzitters van verenigingen en docenten die voor de klas staan.

Minimum van 4 deelnemers - Maximum 8 deelnemers

 

"

Er is wat mij betreft geen handboek voor de perfecte presentatie. Dat is ook niet interessant. Belangrijk is dat je jouw publiek boeit, aanspreekt en zelfverzekerd je verhaal kunt doen, zonder last te ervaren van zenuwtrekjes, een droge mond en gedachten over starende ogen en meningen van anderen. ‘Inhoud = Bijzaak’  is een van de mooie oneliners die we tijdens deze workshop zullen tegenkomen. We zullen ontdekken hoe leuk het kan zijn om controle en ontspanning te ervaren tijdens een presentatie.

 
Niels

 

Data: Zaterdag 21 juni 2014
(1 dag) Zaterdag 28 juni 2014
   
Tijd: 10.00 - 15.30 uur
   
Locatie: Maaslandcentrum Elsloo
  Burg. Maenenstraat 45
  6181 EA Elsloo
Kosten: -
 

Inclusief lunch, koffie & thee.

Voor meerdere deelnemers uit het zelfde bedrijf/vereniging is een korting van toepassing. Neem hier contact op met Niels voor meer informatie.

Deze workshop bestaat uit twee delen. Tijdens het eerste gedeelte gaan we aan de slag met de basis van een goede presentatie of speech. Hoe krijg je zenuwen onder controle en hoe voorkom je black-outs en zorg je voor een pakkende presentatie.

Tussendoor is er tijd om alles even te laten bezinken en kunnen we genieten van een lekkere lunch.

Na de lunch gaan we verder aan de slag waarbij de focus ligt op u, het individu.
Per deelnemer wordt bekeken wat er al heel goed gaat, en waar tips en aandacht u nog kan ondersteunen.

 


Nieuwsgierig naar andere mogelijke workshops? Bekijk dan hier een greep uit het aanbod...