74 Pers. Van Buchten naar Birkenau - Theater na de dam 2016

Op dit moment ben ik druk bezig met het maken van een locatie theatervoorstelling voor Theater na de Dam. Als regisseur ben ik benaderd om samen met 12 spelers van Jong Laagland de provincie Limburg te vertegenwoordigen tijdens de jongeren voorstellingen van Theater na de Dam 2016. Jong Laagland is de theaterwerkplaats voor kinderen en jongeren van theatergezelschap Het Laagland uit Sittard. Enthousiaste jongeren die barsten van het talent, staan stil bij de gebeurtenissen en slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. En ze zijn lang niet de enige theatermakers: op meer dan 50 podia in het land vinden op exact hetzelfde moment ook voorstellingen plaats.

De gruwelijkheden en verhalen rondom de Jodenvervolging kennen we allemaal. Maar het lot van zigeunerfamilies in de tweede wereldoorlog is minder bekend. Toch kennen we ook bijna allemaal de foto van het meisje dat ooit werd aangezien als boegbeeld voor de Jodenvervolging. Het Joodse meisje dat niet Joods was. Geboren in Buchten en haar hele leven op reis, tot zij en haar familie bij een razzia in Eindhoven gedwongen werden een andere reis te maken en ze letterlijk van de aardbodem verdwenen. Haar naam? Anna Maria, roepnaam: Settela.

In  74 PERS. wordt het indrukwekkende verhaal rondom deze verdwenen familie als uitgangspunt gebruikt. In een theatrale zwerftocht nemen we jou mee op reis, van een vergeten verleden tot in het heden. Verhalen van toen, verteld door Limburgse jongeren van nu.

Een voorstelling over rasvergissing, zwerversbestaan, vooroordelen, kampbewoners en gebrandmerkte zielen.

De voorstelling zal spelen op 4 mei 2016 en reserveren is gratis!

Kijk voor meer informatie en reserveren op de website van Het Laagland, of kijk op de website van Theater na de Dam voor meer informatie!

Ik hoop jullie allen te zien op 4 mei in hartje Sittard!

 

(foto: Joost Milde fotografie)

Reacties 0