In vogelvlucht het nieuwe jaar in!

Het is alweer een tijdje geleden sinds mijn vorige nieuwsbericht. In dat bericht sprak ik mijn nieuwjaarswens uit waarin ik met goed vertrouwen 2015 tegemoet zag. Inmiddels is 2015 al 3 maanden lichter en met de zomerklok alweer om de pols even een korte terugblik op mijn werkzaamheden de afgelopen maanden.

 

Januari en februari Een prachtige expeditie!

Op 5 januari mocht ik onder de vleugels van Het Laagland theater in Sittard aan de slag. Naast regisseur en artistiek leidster Inèz Derksen werkte ik als regieassistent bij de voorstelling Expeditie Peter Pan. Samen met een team van fantastische mensen en 5 topacteurs bevonden we ons 7 weken in hogere sferen om vervolgens strak in pak weer met beide benen op de grond en realiteit te staan. Op zaterdag 21 februari ging de voorstelling in première in de gloednieuwe zaal van de stadsschouwburg in Sittard.

Hieronder lees je enkele recensies van deze geslaagde voorstelling:

Mijn werk als regieassistent zit er inmiddels op. Maar de voorstelling begint pas net. Expeditie Peter Pan maakt tot deze zomer nog een kleine tour door voornamelijk het zuiden van het land. In het nieuwe seizoen gaat de voorstelling op landelijke tour! Bezoek zeker deze prachtige familievoorstelling voor zowel jong als oud en kijk hier voor de speeldata.

 

Maart Roert inderdaad zijn staart

Na het afronden van mijn werkzaamheden bij Expeditie Peter Pan was er nog meer. Zo mocht ik mijn rol als trainingsacteur een aantal malen weer innemen en verzorgde ik via Artamuse een aantal theaterworkshops op diverse scholen in het basisonderwijs. 

Verder in Maart vond bij het Laagland theater de aftrap plaats van Zuujerleech, een prachtige dialect-voorstelling geschreven door Benny Lindelauf. Deze voorstelling zal in augustus van dit jaar in première gaan en ik mag hierin als acteur een rol vertolken. De regie zal in handen zijn van Inèz Derksen. De kick-off vond afgelopen donderdag 26 maart plaats tijdens een theatrale lezing van het stuk samen met mijn collega acteurs Lennart Monaster, Roos Hoogland en Kiki van Aubel.

Meer informatie over deze voorstelling en de speeldata ga je hier teruglezen en op de website van Het Laagland Theater.

 

April - Blikje vooruit...

Tot slot is er nog meer nieuws zoals wellicht alle Facebook-likers al van op de hoogte zijn. In april zullen de opnames plaatvinden van de korte film ‘Welkom thuis’. Een afstudeerfilm van regisseur Wouter van de Watering. Ik mag de rol van Joost voor mijn rekening gaan nemen. De film zal onderdeel zijn van het afstuderen van wouter aan de HKU in Hilversum. Daarnaast zal de film op diverse filmfestivals te zien zijn.

Meer informatie over deze film vind je binnenkort hier op de website of bekijk hier alvast de officiële website. 

 

Dat was het voor nu. Hou de website in de gaten, want er staan alweer nieuwe nieuwtjes in het vooruitzicht!...

Reacties 0