Over

 

Over Niels

Niels zet zich op diverse vlakken in door gebruik te maken van zijn scholing als acteur, regisseur en theatermaker en zijn praktische ervaring als sociaal pedagogisch werker.
Door deze ervaring en kennis met elkaar te verbinden verbreed Niels zijn werkveld.
Op deze manier werkt Niels niet alleen als zelfstandig acteur, regisseur en theatermaker maar zet hij dit ook in om anderen met zijn ervaringen en technieken te helpen, coachen en ondersteunen.

Dit brengt Niels tot een onderverdeling van drie hoofddiensten:

| Acteur |

| Theatermaker |

| Expressietrainingen |

 

Onder de dienst acteur vallen alle diensten waarbij Niels zich als zelfstandig acteur en/of artiest aanbiedt. Niels als acteur, trainingsacteur, stemacteur/voice-over, presentator en act op maat.

 

Theatermaker

Bij de dienst theatermaker zijn alle diensten onderverdeeld waarbij Niels een begeleidende rol inneemt vanaf de coulissen. Niels als theatermaker, regisseur, eindregie, begeleiding, schrijven en theater op maat.

 

Expressietrainingen

De expressietrainingen omvatten alle diensten waarbij voorgaande twee elementen gebruikt worden om andere mensen te trainen, coachen, begeleiden of ondersteunen. Om het overzichtelijk te houden maakt Niels onder expressietrainingen de volgende onderverdeling:

 

Biografie

DSC_7995Op 1 juli 1987 werd Niels geboren in Elsloo (zuid-Limburg). Al snel werd duidelijk dat Niels vaak creatieve spel ideeën had en een voorliefde koesterde voor gek doen, mensen vermaken en toneel spelen. Zelfs al vanaf de basisschool werd dit bij Niels op jonge leeftijd ontdekt. Het was dan ook geen verassing toen hij van de schooldirecteur de vraag kreeg om de rol van Ebenezer Scrooge te spelen in de schoolmusical. Daarnaast schreef Niels al tijdens de basisschool periode toneelscènes en was hij creatief in het verzinnen van nieuwe spelletjes, sketches en ideeën op en rondom school.

Deze ideeën en voorliefde voor alles dat met toneel en spelen te maken had, zette hij voort op de middelbare school waar hij ook elk jaar vast deelnam aan de schoolvoorstellingen en de begeleidende docenten graag meehielp met het verzinnen en deels regisseren van de voorstellingen. Naast school was hij ook volop bezig met het maken, schrijven en spelen van theater bij onder andere de lokale amateur theatervereniging 'Aelser Revue'. Daarnaast was hij fanatiek bezig met een andere hobby, namelijk muziek. Als slagwerker speelde Niels bij de plaatselijke drumband en ook volgde hij keyboard en pianoles. Naast muziek maken treed hij ook nog geregeld op als Dj.

Na het afronden van de middelbare school wou hij graag aan de slag op de toneelschool maar vanwege zijn MAVO diploma was dit (nog) geen optie.
Niels besloot een MBO richting te zoeken die hem naast acteren ook wel lag, het bezighouden en helpen van mensen met een beperking. Zo startte hij de opleiding Sociaal Pedagogisch Werker (SPW4) waar hij eveneens weer vrolijk verder ging met het inzetten van zijn passie; theater maken en acteren. Tijdens zijn opleiding bleek dan ook dat hij dit goed kon gebruiken als toevoeging in het werk bij het begeleiden, en vermaken van de diverse groepen mensen met een beperking.

Na het behalen van zijn MBO opleiding was Niels toe aan het verwezenlijken van zijn droom, het studeren aan de toneelschool. De selecties voor de toneelschool begonnen en het leek een kleine kans om aangenomen te worden tussen al die honderden kandidaten die dezelfde droom hadden. Na een jaar HBO Dramatherapie en een jaartje werken, werd Niels aangenomen op de acteursopleiding van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht (HKU).

Op 1 september 2009 ging zijn droom in vervulling en startte hij aan de toneelschool.

In Utrecht studeerde hij vier jaar als acteur - theatermaker. Naast de reguliere acteursopleiding heeft hij een extra selectieprocedure daar gevolgd en werd naast acteur ook als theatermaker opgeleid. Op 28 juni 2013 mocht Niels na 4 jaar studeren zijn diploma als professioneel Acteur - Theatermaker in ontvangst nemen.

Tijdens zijn opleiding aan de toneelschool ontdekte Niels steeds meer zijn specifieke voorkeur voor het vak. Hij ontwikkelde zich van een echte Limburgse boerenjongen tot een eigenzinnige acteur en theatermaker, met een duidelijke visie op het werkveld en dat wat hij mooi vindt om te spelen en te laten zien. Daarin liggen nog altijd zijn drijfveren uit zijn jonge jaren ten grondslag. Alleen nu met een gefundeerde scholing, ervaring en duidelijke blik op de toekomst om als acteur en theatermaker het publiek weer een unieke ervaring rijker te laten beleven.

Op 9 maart 2013 - tijdens zijn afstuderen - werd ART-Niels Lemmens officieel ingeschreven bij de kamer van koophandel. Sindsdien is Niels werkzaam als zelfstandig ondernemer en heeft hij zijn werk uitgebreid. Naast zijn werkzaamheden als acteur, regisseur en theatermaker gebruikt hij deze ervaring en kennis nu ook om anderen te helpen of ondersteunen. Met een nieuw logo, huisstijl en vernieuwde website zullen we in 2014 ook weer veel van hem horen, zien, leren en beleven.